FinansWatch

Avis: Formupleje gambler med investorernes pengeStik mod eksperternes anbefalinger og egne løfter har investeringsselskaberne Formuepleje Penta og Epikur skruet op for risikoen i et forsøg på at hente de tabte milliarder hjem, skriver Dagbladet Børsen.

Med en massiv gearing af investorernes indskud forsøger investeringsselskaberne Formuepleje Penta og Epikur at hente de tabte milliarder fra finanskrisen hjem igen.

Ifølge Dagbladet Børsen er den aggressive investeringsstrategi ikke bare i modstrid med eksperternes anbefalinger i et usikkert marked, men også i direkte modstrid med det som man lovede investorerne i forbindelse med børsnoteringen i 2006.

Høj gearing

I Formupleje Penta er der ifølge avisen i øjeblikket investeret for 506 pct. af egenkapitalen, mens der er købt aktier for 120 pct. af egenkapitalen.

I prospektet skrev man ellers:

”Da aktieinvesteringer er mere risikable end obligationsinvesteringer, kan selskabet ikke anvende samme gearingsniveau, når aktieandelen er høj i forhold til obligationer, som når aktieandelen er lav. Såfremt man gjorde dette, ville risikoen i selskabet variere kraftigt over tid, og samtidig tendere til at blive for stor i perioder med en høj aktieandel.”

Afviser løftebrud

Formuplejes direktør Esben Vibe afviser over for Børsen, at Formuepleje selskaberne ikke investerer som lovet. Han peger på, at investeringsstrategien i budgettet ikke er bindende og at man desuden har nedbragt risikoen ved ikke længere at investere i schweizerfranc.

”Figuren i prospektet er en illustration for investeringsfilosofien, da vi benyttede schweizerfranc som lånevaluta. Den risikofaktor er nu elimineret, og derfor kan vi i dag tillade os en højere gearing i obligationer samtidig med at vi har en høj aktieandel,” lyder det i en e-mail til Børsen.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs