Børsmægler fik lønstigning på 1.066 pct.

Topfolkene i ABG Sundal Collier fik i 2010 lønhop, som almindeligt dødelige kun kan drømme om.

AF MATTIAS GRØNDAL, epn.dk

Det norske børsmægler-selskab ABG Sundal Collier med filialer i hele Norden mangedoblede i fjor grundlønnen for en række af sine topfolk, skriver det norske erhvervssite dn.no.

Det fik blandt andre ABG Sundal Colliers medstifter og nu tilbagetrådte topchef Jan Petter Collier at mærke.

Den faste del af Jan Petter Colliers aflønning steg således med hele 1.066 pct. - fra 600.000 norske kr. i 2009 til 7,0 mio. norske kr. i 2010.

Bonus-begrænsning

Et tilsvarende lønhop fik også Arild Abel Eng, som står i spidsen for selskabets investeringsbank-division, fremgår det af tirsdagens årsregnskab fra ABG Sundal Collier.

De eksorbitante hop i ABG-topfolkenes grundløn er en konsekvens af nye norske lovregler, der sætter begrænsninger for finansielle virksomheders bonusudbetalinger.

Jan Petter Colliers og Arild Abel Engs bonus-udbetaling faldt således til 1,7 mio. norske kr. i fjor fra henholdsvis 4,9 og 5,7 mio. norske kr. i 2009.

Statsminister forventede lønnedgang

Norges statsminister, Jens Stoltenberg, har været blandt de største forkæmpere for begrænsningerne i finansverdenens bonusudbetalinger.

I forbindelse med lovrevideringen gav han udtryk for en klar forventning om, at den ville medføre en tilbagegang i de samlede lønudbetalinger i finansbranchen.

For ABG Sundal Collier har det imidlertid haft den stik modsatte effekt.

Sammenlagt udbetalte det norske finanshus 345 mio. norske kr. til ansatte og partnere i 2010 mod 262 mio. året før.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også