FinansWatch

Nordmænd tror på indskyder-undtagelse

Den norske regering tror på sejr i kampen for at beholde de norske bankers EU-stridige 1,9 mio. kr. store indskydergaranti. Det siger finansminister Sigbjørn Johnsen til NTB.

100.000 euro eller lige under 750.000 kroner.

Dertil og ikke længere rækker den EU-fastlagte indskydergaranti i Danmark og resten af medlemslandende. Det fik en række kunder i Amagerbanken at lære - men blankfeinhavde Amager ligget i Norge, var det gået dem noget bedre. Nordmændenes indskydergaranti rækker nemlig op til 2 mio. norske kroner - svarende til 1,91 mio. danske af slagsen. Og den garanti regner Norge - der har et udvidet økonomisk samarbejde med EU - med at få lov til at beholde.

Positive tilbagemedlinger

Norge har fået positive tilbagemeldinger fra både den socialdemokratiske og den konservative gruppes medlemmer af EU-parlamentets finanskomite, skriver nyhedbureauet NTB. Og det varmer hos den norske finansminister Sigbjørn Johnsen.

"Indstillingen fra finanskomiteen er vældig glædelig, og bidrager til at flytte sagen betydeligt fremad," siger han til NTB.

Stadig forhindringer

Men selv med parlamentet på sin side er der stadig forhindringer: Både EU-kommissionen og EU's finansråd skal stadig blåstemple ordningen.

Derfor skal Sigbjørn Johnsen i dag til møde med EU-kommissær Michel Barnier - et møde, der først og fremmest skal handle om indskydergarantien, lyder det fra ministeren.

"Det er vigtigt, at vi lægger pres på helt til vejs ende," siger Sigbjørn Johnsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs