FinansWatch

Nordmænd tror på indskyder-undtagelse

Den norske regering tror på sejr i kampen for at beholde de norske bankers EU-stridige 1,9 mio. kr. store indskydergaranti. Det siger finansminister Sigbjørn Johnsen til NTB.

100.000 euro eller lige under 750.000 kroner.

Dertil og ikke længere rækker den EU-fastlagte indskydergaranti i Danmark og resten af medlemslandende. Det fik en række kunder i Amagerbanken at lære - men blankfeinhavde Amager ligget i Norge, var det gået dem noget bedre. Nordmændenes indskydergaranti rækker nemlig op til 2 mio. norske kroner - svarende til 1,91 mio. danske af slagsen. Og den garanti regner Norge - der har et udvidet økonomisk samarbejde med EU - med at få lov til at beholde.

Positive tilbagemedlinger

Norge har fået positive tilbagemeldinger fra både den socialdemokratiske og den konservative gruppes medlemmer af EU-parlamentets finanskomite, skriver nyhedbureauet NTB. Og det varmer hos den norske finansminister Sigbjørn Johnsen.

"Indstillingen fra finanskomiteen er vældig glædelig, og bidrager til at flytte sagen betydeligt fremad," siger han til NTB.

Stadig forhindringer

Men selv med parlamentet på sin side er der stadig forhindringer: Både EU-kommissionen og EU's finansråd skal stadig blåstemple ordningen.

Derfor skal Sigbjørn Johnsen i dag til møde med EU-kommissær Michel Barnier - et møde, der først og fremmest skal handle om indskydergarantien, lyder det fra ministeren.

"Det er vigtigt, at vi lægger pres på helt til vejs ende," siger Sigbjørn Johnsen.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs