FinansWatch

Undersøgelse af Finansiel Stabilitet sat på skinner

På et møde onsdag eftermiddag er statsrevisorne tiltrådt Rigsrevisionens oplæg til en kulegravning af Finansiel Stabilitet. En undersøgelse, der også kommer til at omfatte Finansiel Stabilitets rolle i Amagerbankens krak.

Det bekræfter statsrevisor Mogens Lykketoft (S) over for FinansWatch. Han slår samtidig fast at Finansiel Stabilitet og Finanstilsynets rolle omkring Amagerbankens krak også bliver omfattet af undersøgelsen.

”Det handler om at få undersøgt, om man har forvaltet sine opgaver tilfredsstillende eller om der er grund til at sætte spørgsmålstegn ved udførelsen. Der ligger ikke nogle bestemte anklager i det fra vores side, men et behov for at få klarhed,” siger Mogens Lykketoft og tilføjer, at der er tale om en bred undersøgelse af Finansiel Stabilitets ageren.

Amagerbanken inkluderet

Rigsrevisor Henrik Otbo har nu fremlagt sine planer for en kommende undersøgelse for de politisk udpegede statsrevisorer, der var tilfredse med oplægget.

”Der har været forskellig kritik af Finansiel Stabilitets rolle – måske berettiget og måske mindre berettiget. Det synes vi var fornuftigt at få undersøgt,” siger Mogens Lykketoft og fortsætter:

”Der er et helt særligt problemkompleks omkring Amagerbankens krak, hvor Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet begge har en rolle, der bør granskes nærmere.”

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs