FinansWatch

Ingen vil forsikre statens oprydningsbank

Finansiel Stabilitet må opgive jagten på en milliardforsikring. Dermed er det skatteyderne, der skal punge ud, hvis bankkrak ender med gigantsøgsmål.

Foto: Hougaard Niels

Finansiel Stabilitet har i et halvt år forgæves forsøgt at få øget dækningen på sin ledelsesforsikring. Men interessen fra forsikringsselskaberne er så lille, at Finansiel Stabilitet har måttet opgive den planlagte milliarddækning, skriver dagbladet Børsen.

Det betyder, at skatteyderne må til lommerne, hvis Finansiel Stabilitet bliver kendt erstatningsansvarlig for et beløb, der overstiger de 50-65 mio. euro, som den nuværende dækning giver.

Deadline i september

Ifølge udbudsmaterialet ville Finansiel Stabilitet ellers gerne have en ansvarsforsikring for ledelse og bestyrelse på 150 mio. euro. Deadline for tilbud var i september, og direktør i Finansiel Stabilitet Henrik Bjerre-Nielsen erkender, at ambitionen var urealistisk.

”Vi må bare konstatere, ar det ikke er sådan lige til at få,” siger han til Børsen.

Ifølge ham har Finansiel Stabilitet dog i øjeblikket forhandlinger om at øge dækningen fra 50 mio. til 65 mio. euro. Ifølge Børsens oplysninger er det forsikringsmæglervirksomheden Marsh, der fører forhandlingerne med Finansiel Stabilitet.

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs