FinansWatch

Ny Amagerbank-top meldt til politiet

Krak-ramt aktionær politianmelder den nye bankledelse for forsømmelse af informationspligten.

Jens Hintze mistede som bankaktionær 127.400 kr., da Amagerbanken gik konkurs.

Nu har han politianmeldt den nye ledelse med Niels Heering og Steen Hove i spidsen for ikke at have overholdt informationspligten. Det skriver Dagbladet Børsen.

"Den nye ledelse har ikke overholdt informationspligten i forhold til fondsbørsens regler. Handlen med aktier i perioden fra 25. november til 4. februar er foregået på falske forudsætninger," siger Jens Hintze til Børsen.

Desperat handling

Bankdirektør Steen Hove er afvisende overfor beskyldningerne og fastholder, at han sammen med den øvrige ledelse har handlet i overensstemmelse med reglerne.

"De gældende regler er overholdt, men jeg vil i øvrigt ikke forsvare mig i dagspressen. Jeg anser det for en desperat handling og et irrationelt reaktionsmønster og kan klart afvise, at der er problemer med informationspligten," forklarer Steen Hove.

Professor og børsretsekspert Paul Krüger Andersen forholder sig ikke helt så kategorisk afvisende over for anmeldelsen, men pointerer, at informationspligten kun gælder uventede og konkrete oplysninger. Dermed havde ledelsen ingen meddelsespligt, hvis nedskrivningerne var en konsekvens af en ændret ledelsesstrategi hos den nye ledelse.

Denne artikel er bragt i samarbejde med FinansWatchs samarbejdspartner epn.dk.

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs