FinansWatch

Regeringen vil styrke europæisk banktilsyn

Samarbejdet på tværs af de europæiske finanstilsyn skal styrkes, mener Venstre og De Konservative, der får opbakning af Socialdemokraterne.

»Vi har været igennem et forløb med Amagerbanken, som viser, at det, at der er ro om de finansielle markeder, er helt afgørende for den vækst og de udviklingsmuligheder, vi efterspørger i Danmark. Derfor synes vi, at man bør kigge på et mere tæt samarbejde på finans-tilsynsniveau. Det skal minde mere om den måde, politiet arbejder sammen på i Interpol,« siger Venstres finansordfører, Jacob Jensen, til Berlingske Tidende.

Han lægger op til et mere omfangsrigt og forpligtende samarbejdende end det, der i øjeblikket er under opbygning i det fælles europæiske finanstilsyn ESA, der har hovedsæde i Frankfurt.

»Der skal laves nogle fælles regler, som de enkelte tilsyn skal operere efter. Det betyder mere konkurrencelighed, så vi undgår, at nogle banker lukrerer på, at de arbejder fra et land uden helt så skrappe krav som andre steder,« siger den konservative finansordfører, Mike Legarth, til avisen.

Også Socialdemokraternes finansordfører Morten Bødskov bakker op om det overordnede synspunkt.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs