FinansWatch

Vordingborg Bank begræder bankpakken

Direktør Ole Kühnel er tilfreds med årsresultatet, anser udgifterne til bankpakke I som det største minus og satser på nye kunder i 2011.

Vordingborg Banks nedskrivninger faldt i 2010 med massive 83 pct., og det anser direktør Ole Kühnel da også som årets lyspunkt.

Han mener dog, at den lille bank efterhånden har betalt mange penge til Finansiel Stabilitet, og i 2010 halverede udgifterne til bankpakken således overskuddet.

Hvad var det største plus i 2010?

”Det store fald i vores nedskrivninger er helt klart meget positivt. Det gør, at vi synes, at vi kommer ud med et tilfredsstillende resultat. Vi har samtidig fortsat en høj solvens, og vores kernekapital stiger. Derudover er vores nøgletal generelt meget tilfredsstillende.”

Bankpakken det helt store minus

Hvad var det største minus i 2010?

”Det største minus er selvfølgelig, at vi har betalt 5,7 mio. kr. til Bankpakke I. Vores lille bank har siden pakken blev indført i oktober 2008 betalt 14,4 mio. kr. til Finansiel Stabilitet, og det er mange penge. Det påvirker vores resultat markant.”

Hvad er forventningerne til 2011?

”Vi forventer samme indtjeningsniveau som i 2010. Det er klart, at kommer der mere vækst i vores samfund, så håber vi, at vi kan gøre det bedre. Men vores forudsætninger for den økonomiske udvikling betyder, at vi lander på samme niveau.”

Det gode ry skal kapre nye kunder

”Selv om der er tegn på, at samfundet ser ud til at køre lidt bedre, så er det stadig et meget sikkert grundlag. Det er med den baggrund, at vi ikke mener, at større vækst er forventelig.”

Hvad vil I satse på i 2011?

”Vi satser bredt som den full-service-bank, vi er. Vi satser også på, som vi har gjort alle de andre år, at vores lokalkendskab og gode ry i nærområdet vil bringe os nye kunder. Vi satser kraftigt på, at vi kan tage kunder fra de andre banker på den baggrund.”

Regnskab: Vordingborg Bank vender nedskrivningsskuden

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs