Vestfyns Bank vil øge udlånet

Toplinjen hæmmes stadig af manglende samfundsaktiviteter, men i 2011 vil banken vækste via mindre og mellemstore virksomheder.
AF STEFAN SINGH KAILAY

”Du må gerne skrive, at vi gerne vil låne nogle penge ud,” siger Vestfyns Bank-direktøren Arne Jakobsen med en mild latter som afslutning på samtalen.

For det er, hvad banken gerne vil lykkes med i 2011. Det ville de sådan set også gerne i 2010, men krisen trækker stadig sine spor hos bankens erhvervskunder.

I 2011 forventer banken dog, at toplinjen skal forøges gennem udlån til mindre og mellemstore virksomheder, mens at nedskrivningerne fortsat bliver mindre.

Pæn fremgang på gebyrer

Hvad var det største plus i 2010?

”At vi kom helt og godt gennem året. Vi har som sådan ikke været ramt af finanskrisen, men vi er blevet en del af de efterfølgende konjunkturer, som vi er blevet ramt af. Samtidig har vi oplevet, at vores kunder har haft tillid til os. Rent resultatmæssigt har vi haft en pæn fremgang, især på handelsområdet og på aktiviteterne inden for låneomlægningerne, så det har betydet en markant stigning på vores gebyrindtægter.”

Hvad var det største minus i 2010?

”Vores relativt store nedskrivninger, som fortsat er for høje. Et andet minus er udgifterne til bankpakken, som rammer os hårdt. Samtidig har udgifterne til fundingen været højere, og det smitter af på vores renteindtjening.”

God likviditet

Hvad er forventningerne til 2011?

”Forventningen er helt klart, at vi kan levere et bedre resultat end i 2010. Vi har kigget på vores interne struktur og omkostninger, hvor vi prøver at komme gennem 2011 med et minimum uændret omkostningsforbrug. Og så håber vi, at vi kan øge vores forretningsgrundlag på udlån. Det ville vi også gerne i 2010, fordi vi havde og stadig har en god likviditet.”

Hvordan skal I så opnå den vækst?

”Vi skal hente nogle nye kunder – forøge vores markedsandel. Vi vil øge vores synlighed i vores del af markedet. Vi vil især gerne henvende os til mindre og mellemstore virksomheder, som er vores primære erhvervskunder. Der er allerede god gang i gryden, og i foråret kommer vi med nogle aktive tilbud.”

Hvad er de største udfordringer?

Den største aktuelle udfordring er Amagerbankens krak, som påvirker folks tillid til sektoren. Det er ikke særlig behageligt, hvad der er sket. Den erhvervsmæssige udvikling hviler fortsat på et spinkelt grundlag, og der vil da helt sikkert komme nogle udfordringer. Landbruget har for eksempel endnu ikke overvundet deres indtjeningsudfordringer.”

Regnskab: Gebyrerne driver væksten hos Vestfyns Bank

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også