Løkke: Overskud på bankpakker trods krak

Staten står til at tjene på bankpakkerne uanset, hvordan boet efter Amagerbanken ender. Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag på sit ugentlige pressemøde.
AF RB-BØRSEN

Amagerbanken kollapsede hen over weekenden, da bankens bestyrelse måtte erkende, at egenkapitalen var blevet stærkt negativ efter nye store nedskrivninger. Staten har blandt andet stillet statsgarantier til lån for 13,5 milliarder kroner, og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) siger, at staten risikerer et tab på 6,7 milliarder kroner.

"Selv med en worst case på Amagerabanken tyder alt på, at bankpakkerne under et giver et overskud til staten," siger Lars Løkke Rasmussen.

Krakket i Amagerbanken rammer Bankpakke II, også kaldet Kreditpakken. Den står stadig til at give overskud, men det er blevet væsentligt reduceret.

To milliarder i overskud

Økonomi- og Erhvervsministeriet vurderer, at overskuddet på Kreditpakken efter Amagerbankens krak vil være på cirka to milliarder fra 2009 til 2011.

"Det er ikke skatteyderne, der kommer til at dække tabene i Amagerbanken. Selv med tabene på Eik Bankerne og Amagerbanken vil statens nettoindtægt på Kreditpakken for 2009 til 2011 være positivt," udtaler økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

Afventer undersøgelse

Statsministeren vil på nuværende tidspunkt ikke sige, om der er sket svigt nogen steder i systemet i forbindelse med krakket. Han afventer undersøgelser.

"Det er trist, det der er sket med Amagerbanken, og det skal der føles op på. Finanstilsynet skal hurtigst muligt lave en redegørelse over sagen, og Finansiel Stabilitet har iværksat en uafhængig advokatundersøgelse."

"Når vi har det, må vi tage stilling til, om alle aspekter er tilstrækkeligt afdækket, eller om vi skal foretage os yderligere. Men er der berettiget kritik, skal der handles på det," siger Lars Løkke Rasmussen.

Læs alt om Amagerbankens krak

/ritzau/

(RB-Børsen )

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også