FinansWatch

Nationalbanken vil sluge Finanstilsynet

Krakket i Amagerbanken får igen nationalbankdirektør Nils Bernstein til at erklære sig klar til at overtage Finanstilsynet. Tilsynets direktør er positivt indstillet over for en fusion.

Krakket i Amagerbanken har fået debatten om tilsynet om den danske finansektor til at blusse op.

Nationalbankdirektør Nils Bernstein har tidligere talt varmt for at lægge Finanstilsynet ind under Nationalbanken, og det er også det mål, han arbejder for i det udvalg under Økonomi- og Erhvervsministeriet, der skal se på organiseringen af det finansielle tilsyn i Danmark, skriver Børsen.

”Økonomi- og erhvervsministeren har nedsat et udvalg, som skal se nærmere på organiseringen af det finansielle tilsyn i Danmark. Det er fortsat min opfattelse, at der med fordel kan ske en eller anden grad af fusion mellem Finanstilsynet og Nationalbanken,” siger Nils Bernstein i et skriftligt svar til dagbladet Børsen.

Værd at kigge på synergieffekter

Direktør i Finanstilsynet Ulrik Nødgaard måtte i går forsvare Finanstilsynets håndtering af Amagerbanken. Som svar på meldingen fra Bernstein siger Nødgaard, at han er positivt indstillet over for at drøfte mulighederne for en fusion.

”Jeg kan sige, at det fortsat er min vurdering, at det er værd at kigge på, om der er væsentlige synergieffekter. Men der er også væsentlige governance-spørgsmål, som skal adresseres," siger Ulrik Nødgaard, som ikke mener, at sagen om Amagerbanken har "implikationer" for det arbejde, som foregår i regeringens tilsynsudvalg, siger han til Børsen.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs