FinansWatch

Staten tjener 2,5 mia. kr. på Bankpakke I

Finansiel Stabilitet offentliggjorde fredag regnskab for Bankpakke I. Staten ser ud til at hente 2,5 mia. kr. på afviklingen af nødlidende banker.

Afviklingen af nødlidende banker ser ud til at blive en god forretning for staten. I hvert fald ser staten ud til at have tjent 2,5 mia. kr. på af afvikle fallerede banker. Det skriver Finansiel Stabilitet i en meddelelse.

Tabene i forbindelse med nødlidende banker beløber sig ellers til 12 mia. kr., men da bankerne gennem Det Private Beredskab har forpligtet sig til at dække noget af tabet, ender regnestykket i plus.

Usikkerhed om tal

Ebh Bank står for det største tab på 5,1 mia. kr., herefter følger Eik Banki og Eik Bank med et tab på 3 mia. kr, Nova Bank med et tabt på 1,9 mia. kr., Pantebrevsselskabet med tab på 1,8 mia. kr., Capinordic med et tab på 0,1 mia. kr. og endeligt er finansieringsomkostninger til moderselskabet sat til at være 0,1 mia. kr.

Tallene er estimerede tal, og der er derfor stor usikkerhed om det endelige tab, skriver Finansiel Stabilitet.

Slipper for 10 mia. ekstra

Roskilde Bank indgår ikke i opgørelsen, da banken ikke var med i Bankpakken, men tabet skønnes at være 10,5 mia. kr.

Da tabet ikke overstiger 25 mia. kr. slipper bankerne for at betale ekstra 10. mia. kr., som de havde forpligtet sig til, hvis tabet oversteg 25. mia. kr.

”Fratrækkes de samlede tab på 22,5 mia. kr., som er fordelt med 12,0 mia. kr. vedrørende afvikling af nødlidende pengeinstitutter under Bankpakken og 10,5 mia.kr. vedrørende Roskilde Bank, kan statens samlede resultat ved afvikling af nødlidende pengeinstitutter gennem Finansiel Stabilitet skønsmæssigt opgøres til 2,5 mia. kr. pr. 30. september 2010,” står der i meddelelsen.

.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs