FinansWatch

Banker henter milliardbeløb hjem på inkasso

Bankerne har centraliseret og opprioriteret inkassoområdet i takt med at flere og flere danskere har fået ondt i økonomien. Tilsammen hentede de fem største banker et milliardbeløb hjem i 2010.

Der er fuldt tryk på i bankernes inkassoafdelinger, der henter penge hjem som aldrig før. Det skriver Nyhedsbrevet Finans, der har ringet rundt til fem af landets største banker.

"Tidligere så vi inkasso som en nødvendighed. I dag ser vi det mere som en forretning. Vi går målrettet efter at få en dialog med kunden, for ellers får vi ingen penge. Vi er sat i verden for at nedbringe det endelige tab for koncernen. Vi har klare forretningsmål for responsprocenter og hvor mange penge, vi skal inddrive. Det havde vi ikke tidligere," siger Kaare Larsen afdelingsdirektør for Danske Banks inkassoafdeling, til Finans.

Han oplyser, at Danske Bank sidste år hentede et stort trecifret millionbeløb hjem i inkassoafdelingen, som man i 2004 valgte at centralisere.

Mange flere sager

Mens bankerne har oprustet på området har finanskrisen udløst flere danskere med ondt i økonomien. I Nykredit Bank oplever man det største antal inkassosager i sin 17-årige historie. Og hos Nordea oplyser bankdirektør Sven Aage Kristensen, at antallet af nye inkassosager er steget markant igennem 2008 og 2009, men stabiliserede sig i 2010.

"Det er klart, at de sager, som røg ind i systemet i 2009, stadigvæk er der, men tilgangen af nye sager er stilnet af. Krisen i begyndelsen af 1990'erne var meget værre. Der væltede det ind med tvangsauktioner. Der er selvfølgelig flere end tidligere. Men det er ikke det samme. Arbejdsløsheden er ikke på det samme høje niveau, som vi så i 1990'erne", siger Sven Aage Kristensen til Finans.

Både Nykredit Bank, Jyske Bank, Sydbank og Danske Bank har en centraliseret inkassoafdeling og Nordea er ved at centralisere sin.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs