FinansWatch

Finansfolk sender huslejen i Hong Kong på himmelflugt

De store finansielle aktører i Hong Kong hyrer heftigt i øjeblikket, og det kan mærkes på huslejepriserne, der stiger mere end i London.

Sarah Cheung, en 45-årig forretningskvinde, fornyede i år sin lejekontrakt på sin lejlighed, og hun havde regnet med en forhøjelse i huslejen, men blev alligevel overrasket, da hun opdagede størrelsesordenen.

Prisen for at bo i den 116 kvm. store lejlighed Happy Valley-området steg ifølge Bloomberg med hele 43 pct., så der nu skal falde 27.000 kr. hver måned.

Og hun er ikke den eneste, der oplever massive huslejestigninger i denne tid. I 2010 steg lejen for lejligheder over 100 kvm. med 13 pct., og i år forventer man en stigning på 15 pct. Årsagen skal findes i efterspørgslen efter kompetente finansfolk.

Stigning i ledende medarbejdere

HSBC Holdings og Standard Chartered er blandt dem, der hyrer i hundredevis af nye medarbejdere for at udnytte det rekordhøje equity-salg og efterspørgslen efter formueforvaltning i millionbyen. I det forløbne år ansatte Hong Kong-selskaber således 20 pct. flere ledende medarbejdere fra udlandet.

Det betyder, at efterspørgslen efter lejligheder stiger voldsomt. Det skyldes også, at finansfolkene har råd til at bruge mange penge på en ordentlig lejlighed.

Ifølge Matthew Hill, en administrerende direktør for rekrutteringsfirmaet Ambition Group Ltd, får ledende medarbejdere et boligsikringsbeløb, der svarer til mellem 57.000 og 107.000 kr. i måneden.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs