Finanstilsynet stiller skarpt på investeringsforeninger

De danske investeringsforeninger skal blive bedre til at oplyse om deres risiko i årsrapporterne, mener Finanstilsynet, der nu iværksætter en offensiv på området.

Finanstilsynet sidder klar med luppen, når landets investeringsforeninger offentliggør deres årsregnskaber for 2010.

Tilsynet mener nemlig, at investeringsforeningerne var for dårlige til at oplyse investorerne om deres risiko i regnskaberne for 2009 og har derfor henvendt sig til de danske investeringsforeninger, skriver Børsen.

Forpligtet til at oplyse

I et brev oplyser Finanstilsynet, at man har bemærket, at der langt fra altid gives tilstrækkelige oplysninger og at der i årsrapporterne ofte blot er angivet om risikoen er høj, middel eller lav.

”Ofte bliver der ikke skrevet ret meget i ledelsesberetningen om, hvilke særlige risici man som investor er udsat for, hvis man vælger at investere hos de enkelte foreninger. Det samme gælder, når foreningerne skal oplyse om, hvordan de styrer disse risici. Det er foreningerne ellers forpligtede til at oplyse udførligt om,” siger kontorchef i Finanstilsynet Mads Mathiasen til Børsen.

Hos Investeringsforeningsrådet mener direktør Jens Jørgen Holm Møller ikke, at årsrapporten er det redskab, som investorer typisk bruger, når de skal vurdere risikoen i en investeringsforening. Ifølge avisen peger han desuden på, at branchen i øjeblikket arbejder på at højne informationsstandarden i kraft af det nye mærkningssystem, hvor alle foreninger skal klassificeres efter en syvtrins-skala.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også