FinansWatch

Tysker ligner Trichets afløser

Flere og flere tegn peger på, at det bliver den tyskeren Axel Weber, der løber med jobbet som Jean-Claude Trichets afløser i den europæiske centralbank.

Den tyske forbundsbankspræsident, Axel Weber, ser mere og mere ud til at være manden, der sætter sig på Jean-Claude Trichets stol, når ECB-chefen går af til oktober.

To 'små' lande - Belgien og Slovakiet - lagde i går billet ind for deres respektive kandidater til den europæiske centralbanks bestyrelse.

Udviklingen bliver af analytikere udlagt som endnu et skridt på vejen for Axel Webers kandidatur til Jean-Claude Trichets post som centralbankdirektør i ECB. Det skriver Bloomberg.

Modkandidat

"Jeg kan stadig ikke se en troværdig modkandidat til Weber, eller et alternativ for den sags skyld," siger Jean Pisani-Ferry, der er tidligere rådgiver for EU og Frankrigs regering og chef for Bruegel research-instituttet i Bruxelles, til Bloomberg.

Den italienske nationalbankchef Mario Draghi er dog den officielt den eneste kandidat til jobbet. Landets leder, Silvio Berlusconi, har udtalt, at han ville se det som en personlig hædersbevisning til ham, hvis Draghi løber med posten.

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs