FinansWatch

Morningstar giver HP Invest fem stjerner

Investeringsforeningen HP Invest med speciale i obligationer er for første gang blevet ratet af analysehuset Morningstar.

HP Invest opnår topkarakteren 5 stjerner i kategorien Korte Danske Obligationer, og er således den eneste ud af 36 fonde med fem stjerner. Det oplyser investeringsforeningen til RB-Børsen.

Formuen i afdelingen HP Invest Korte Obligationer vokser markant, da stadigt flere investorer har fået øjnene op for investeringsresultaterne.

Topkarakteren fem stjerner betyder, at afdelingen HP Invest Korte Obligationer ligger i top i forhold til sammenlignelige fonde i Danmark over de seneste tre år. I de seneste tre har afdelingen givet knap 6 pct. i gennemsnitligt afkast om året.

"Vi gør tingene på vores helt egen måde, men vores tilgang kan koges ned til, at det handler om godt købmandskab. Vi er ikke er bange for at investere i små og mindre likvide obligationsserier, modsat de fleste andre aktører. Vi kan på kort tid give et bud på selv de mest sjældne obligationer og har vi samlet mange nok, står vi med større beholdninger, som vi efterfølgende kan få en bedre pris for, forklarer en af stifterne," Peter Nauntofte.

De positive resultater smitter af på salget af nye investeringsbeviser. I løbet af 2010 er formuen vokset fra 426 mio. kr. til 1578 mio. kr. ved årsskiftet.

"Vi er selvfølgelig glade for de mange nye penge. Men også ydmyge. Vi kan med sikkerhed sige, at vi ikke kommer til at ændre en tøddel på den måde vi investerer i obligationer på," siger Peter Nauntofte.

Peter Nauntofte og medstifter Henrik Fournais været aktive på det danske obligationsmarked siden 1980'erne. HP Fondsmæglerselskab ejes af de to medstiftere samt partner Michael Nielsen.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs