FinansWatch

Morningstar giver HP Invest fem stjerner

Investeringsforeningen HP Invest med speciale i obligationer er for første gang blevet ratet af analysehuset Morningstar.

HP Invest opnår topkarakteren 5 stjerner i kategorien Korte Danske Obligationer, og er således den eneste ud af 36 fonde med fem stjerner. Det oplyser investeringsforeningen til RB-Børsen.

Formuen i afdelingen HP Invest Korte Obligationer vokser markant, da stadigt flere investorer har fået øjnene op for investeringsresultaterne.

Topkarakteren fem stjerner betyder, at afdelingen HP Invest Korte Obligationer ligger i top i forhold til sammenlignelige fonde i Danmark over de seneste tre år. I de seneste tre har afdelingen givet knap 6 pct. i gennemsnitligt afkast om året.

"Vi gør tingene på vores helt egen måde, men vores tilgang kan koges ned til, at det handler om godt købmandskab. Vi er ikke er bange for at investere i små og mindre likvide obligationsserier, modsat de fleste andre aktører. Vi kan på kort tid give et bud på selv de mest sjældne obligationer og har vi samlet mange nok, står vi med større beholdninger, som vi efterfølgende kan få en bedre pris for, forklarer en af stifterne," Peter Nauntofte.

De positive resultater smitter af på salget af nye investeringsbeviser. I løbet af 2010 er formuen vokset fra 426 mio. kr. til 1578 mio. kr. ved årsskiftet.

"Vi er selvfølgelig glade for de mange nye penge. Men også ydmyge. Vi kan med sikkerhed sige, at vi ikke kommer til at ændre en tøddel på den måde vi investerer i obligationer på," siger Peter Nauntofte.

Peter Nauntofte og medstifter Henrik Fournais været aktive på det danske obligationsmarked siden 1980'erne. HP Fondsmæglerselskab ejes af de to medstiftere samt partner Michael Nielsen.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs