FinansWatch

Finanstilsynet ser på shortsalg af Amagerbanken

De første sager om overtrædelse af forbuddet om shortsalg i bankaktier kan være på vej.

Ifølge dagbladet Børsen kigger Finanstilsynet netop nu nærmere på handlen med aktier i Amagerbanken i efteråret 2010, hvor banken udbød nye aktier.

Meget tyder på, at forbuddet mod shortsalg af bankaktier er blevet overtrådt, og dermed kan de første sager af den karakter være på vej.

Den netbaserede børsmægler Nordnet bekræfter i den forbindelse, at man er blevet bedt om at udarbejde en redegørelse, ligesom Merril Lynch og Neonet Securities ifølge avisen kan være i søgelyset.

Misforståelse

Både Nordnet og Neonet Securities valgte i forbindelsen med udbuddet af de nye aktier i Amagerbanken at åbne med handlen med de nye aktier tre dage før, de blev sendt i handlen på fondsbørsen, hvilket ifølge Finanstilsynet er at sidestille med shorthandel. Ifølge Nordnet er der tale om en misforståelse.

”Vi havde forstået informationen fra Amagerbanken således, at første handelsdag var den dag, vi åbnede for handlen. Det viste sig imidlertid ikke at være korrekt,” siger landechef i Danmark, Max Gandrup til Børsen, og peger på, at man straks lukkede for handlen og tilbagekøbte de solgte aktier, da Finanstilsynet udsendte en advarsel mod at sælge de nye aktier.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs