FinansWatch

Sibbern har store forventninger til nye fonde

Chefen for børsen i København forventer på sigt at omsætte for 25 mia. kr. om året i ETF-fonde.

Om kort tid kan investorerne på fondsbørsen handle i en ny type værdipapirer. De såkaldte ETF-fonde – exchange traded funds - der er meget populære i blandt andet Sverige.

”Jeg tror helt sikker, at det bliver et af de store vækstområder for os. Første skridt bliver at få nogle ETFer noteret, dernæst at få danskerne til at handle i dem,” siger direktør for OMX Nasdaq i København, Bjørn Sibbern, til Børsen.

Dialog med forskellige

ETF-fonde er en slags indeksfond med lave omkostninger, der følger udviklingen på alt fra aktieindeks til guld, valutaer eller fødevarer, og som f.eks. kan bruges til at spekulere i et faldende marked. Og Bjørn Sibbern fremhæver netop muligheden for risikoafdækning ved hjælp af ETFerne.

Han forventer, at handlen med den type værdipapirer i løbet af et år kan nå 100 mio. kr. om dagen – eller 25 mia. om året.

”Tiden må vise, hvem der bliver det første udbyder. Men vi er i dialog med forskellige aktører, så jeg er sikker på, at de nok skal komme,” siger Bjørn Sibbern til Børsen.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs