FinansWatch

Hoffmeyer: Renten går næppe voldsomt i vejret

Tidligere direktør for Danmarks Nationalbank, Erik Hoffmeyer, forventer ikke, at renten går voldsomt i vejret, så længe fokus er på en stabil økonomisk politik.

Foto: SVANE BO

Erik Hoffmeyer, der i 30 år var formand for direktionen i Danmarks Nationalbank, siger i et interview med Berlingske Business, at han ikke forventer, at renten vil stige så voldsomt, som den gjorde i 1080erne.

”Hvis konjunkturerne bliver bedre, og væksten kommer op på tre til fire pct. i stedet for de én til halvanden pct., vi har set de senere år, så kan renten godt stige. Men slet, slet ikke til det niveau vi så i starten i 1980erne,” siger han.

”Så længe vi holder fast i en stabilitetsorienteret økonomisk politik, er der ingen grund til at tro, at renten vil gå voldsomt i vejret,” siger han.

Euroen består

Erik Hoffmeyer anser det samtidig for meget urealistisk, at euroen skulle bryde sammen og drive renten i Europa i vejret.

”Der er en meget betydelig politisk vilje til at holde sammen på systemet, men der er en række lande, især i Sydeuropa, som ikke har haft en stærk nok disciplin. Over for dem mangler der nok nogle bedre magtmidler. Det er i hver fald bekymrende, at udviklingen har kunnet gå så langt, som vi ser nu, hvor flere lande må reddes med økonomisk hjælp, uden nogen er vågnet op,” siger han.

Eik Hoffmeyer er en af de nationalbankdirektører i verden, som har siddet i længst tid. Han var frem til 1995 formand for direktionen i Nationalbanken.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs