FinansWatch

Topplacering til Danske Invest

Danske Invests afdeling for Nye Markeder Small Cap indtager en tredjeplads blandt mere end 5000 investeringsfonde, der kan henvende sig til danske kunder.

Med et afkast i 2010 på 61,4 pct. ligger Danske Invests afdeling for Nye Markeder Small Cap helt i top på listen over flere end 556 danske og 4800 internationale investeringsfonde, der har tilladelse til at markedsføre sig over for danske kunder. Det skriver Børsen.

Fonden indtager en tredjeplads efter to fonde med Thailand i fokus - Fidelity Funds Thailand (+77,3 pct.) og HSBC Global Investment Fund thailand equity (+64,0 pct.).

Outsourcet fond

Danske Invests Nye Markeder Small Cap er ikke forvaltet af Danske Invests traditionelle samarbejdspartner Danske Capital, men er derimod outsourcet til kapitalforvalteren Aberdeen Asset Management.

”Vi har valgt en ekstern rådgiver, som er til stede på de nye markeder, og som lægger vægt på indgående kendskab til de enkelte virksomheder,” siger investeringschef i Danske Invest, Robert Mikkelstrup, til Børsen. Han oplyser, at ca. 20 pct. af afdelingerne under Danske Invest ligger hos eksterne forvaltere.

Ser man alene på de danske investeringsforeninger, tager Danske Invest både guld, sølv og bronze. På andenpladsen er det fonden Bioteknologi (+49 pct.) og på tredjepladsen er det Europa Small Cap (+44 pct.).

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs