FinansWatch

Krakkede banker koster mere end 10 milliarder

De krakkede banker under Finansiel Stabilitets vinger ender som ventet med at koste mere end 10 mia. kr. Det oplyser afviklingsselskabet i en meddelse.

Før indregning af tabet på Eik Bank er Finansiel Stabilitets tab på overtagelse af nødlidende banker opgjort til ca. 9 mia. kr. Dermed forventer afviklingsselskabet, at tabet på de nødlidende banker kommer til at overstige 10 mia. kr. Det meddeler Finansiel Stabilitet.

Tabskautionen fra Det Private Beredskab, der dækker tabene fra 0 til 10 mia. kr., bliver dermed effektueret fuldt ud.Regningen på 10 milliarder kroner bliver sendt afsted til bankerne i begyndelsen af det nye år.

Bankerne har allerede indbetalt 15 mia. kr. i garantiprovision, der skal dække tab over de 10 mia. kr. Udnyttelsen af en tabskaution på yderligere 10 mia. skønnes ikke at blive aktuel.

Udmeldingen fra Finansiel Stabilitet svarer til de meldinger, som afviklingselskabet gav i forbindelse med kvartalsmeddelesen i slutningen af november.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs