FinansWatch

LD indleder jagt på Koch-afløser om få dage

Bestyrelsesformand Harald Børsting forventer at have en afløser på plads i midten af februar. Selvom det er et afviklingsjob forventer Børsting stor rift om jobbet.

Foto: NIELSEN ESBEN

Carsten Koch stopper som administrerende direktør for Lønmodtagernes Dyrtidsfond med udgangen af april næste år, så LD-bestyrelsen har allerede igangsat de første tiltag, så pengetanken sikrer sig en stærk afløser i rette tid.

Carsten Koch stopper til maj

”Vi har jo vidst i to år, at Carsten skulle stoppe, så vi er så småt i gang. Vi slår jobbet op en af de nærmeste dage, hvor der så vil være ansøgningsfrist i midten af januar. Så kigger vi på, hvad vi får ind, men jeg tør ikke sige, hvornår vi har en afgørelse. Midten af februar er nok et udmærket bud,” siger bestyrelsesformand for LD, Harald Børsting, der i det daglige er formand for LO.

Bruger I headhuntere til at finde en afløser for Carsten Koch?

”Nej, det regner vi med at klare selv," siger Børsting til FinansWatch.

Hvilken profil skal en ny topchef hos LD have?

”Den korte overskrift er, at vi har brug for en dygtig driftsperson på de områder, der er tilbage i LD. LD er jo som organisation en lille effektiv enhed efterhånden, der varetager løbende forretninger. I praksis er det at overvåge og følge de outsourcede områder, hele medlemsadministrationen samt investerings- og fondsadministrationen. Det handler primært om at følge det og nogle supplerende investeringer. Og så skal vedkommende også påse, at LD går ind i en afviklingsfase, ja vi er jo faktisk pænt på vej ind i afviklingsfase,” siger Børsting til FinansWatch.

Kan det ikke blive svært at finde stærke kandidater til sådan et afviklingsjob?

”Jeg tror sagtens, vi kan finde kvalificerede folk. Vi har jo en ti-årig horisont, og jeg tror, at mange vil syntes, det er spændende. Det syntes vi også selv. Men vi kan jo ikke sælge et budskab om, at det er en udviklingsforretning”.

Han tilføjer, at når bestyrelsen har bunken af ansøgere i hus, så skal man måske alligevel have nogle eksterne folk til at hjælpe med den videre proces.

Vil Carsten Koch blive inddraget i arbejdet med at udpege sin afløser?

”Nej, han får ingen central rolle, men vi vil måske spørge ham lidt til råds. Men som udgangspunkt så er det en proces, der kører uden hans medvirken?

Går I efter en intern eller ekstern kandidat?

”Det vil jeg slet ikke kommentere på, før jeg ser bunken med ansøgere,” siger Harald Børsting til FinansWatch.

LD har løbende sluppet kontrollen over en lang række af de aktiviteter, som pengekassen tidligere selv styrede. For nylig stod LD bag den største udbudsrunde i Europa omkring forvaltningen af den milliardformue, som pengetanken råder over, hvor en række eksterne kapitalforvaltere fik mandater til at sikre LD´s medlemmer et godt afkast indenfor forskellige aktivklasser.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs