Danmark har Europas bedste aktiefonde

De danske aktiefonde er bland de bedste i Europa viser ny analyse fra Morningstar.

Andelen af danske aktiefonde, der over fem år slår det marked, som fonden opererer i, er steget til 43 pct. mod 25 pct. i en tilsvarende analyse for to år siden.

Det viser en ny analyse fra Morningstar, der samtidig konkluderer, at de danske aktiefonde dermed er blandt Europas bedste. Analysen af de aktivt forvaltede aktiefonde er bragt i dagens udgave af Børsen.

”Det er et billede af fremgang. Der er flere end tidligere, der lykkes med at give investorerne et merafkast i forhold til, hvad markedet giver,” siger Nikolaj Holdt Mikkelsen, chefanalytiker hos Morningstar til avisen.

Hjemme bedst

Analysen viser desuden, at det er de fonde, der fokuserer på de hjemlige markeder, der klarer sig bedst. Endelig er der ingen entydig sammenhæng mellem omkostningsniveau og fondens evne til at slå indekset.

”Fra tid til anden er der kritik af investeringsforeningerne, som beskyldes for at være for dyre og for dårlige. Men det er egentlig interessant at gå imod den strøm. Vi har faktisk nogle af de bedste fonde i Europa, og det dokumenterer vores analyse af 172 fonde,” siger Nikolaj Holdt Mikkelsen til Børsen.

Med til historien hører det, at fonde med en dårlig performance ofte lukkes ned eller lægges sammen med andre fonde. Det præger naturligvis billedet af, hvor stor en del, der outperformer markedet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også