FinansWatch

Finanstilsynet sliber tilsynsdiamanten

Finanstilsynet har foretaget en række justeringer af den såkaldte tilsynsdiamant. Det skriver Finanstilsynet i en meddelelse.

Tilsynsdiamanten opstiller en række pejlemærker for, hvad der som udgangspunkt anses som pengeinstitutvirksomhed med forhøjet risiko. Alle pengeinstitutter i Danmark skal fra udgangen af 2012 leve op til nogle grænseværdier i tilsynsdiamant, der måler på fem centrale risikoområder.

Ellers kommer man under skærpet tilsyn af Finanstilsynet.

Tre hjørner

Justeringen af tilsynsdiamanten sker på baggrund af ny international regulering og omfatter tre af diamantens fem hjørner, skriver Finanstilsynet:

  • Grænseværdien for summen af store engagementer hæves fra 100 til 125 pct. af basiskapitalen, samtidig med at nedvægtningen af engagementer med kreditinstitutter bortfalder.
  • Der indføres en ny definition af stabil funding, hvor blandt andet udstedte obligationer med restløbetider over et år medgår. Samtidig sænkes grænseværdien fra 1,25 til 1.
  • Definitionen af ejendomseksponering præciseres, så den fremover omfatter kategorierne "fast ejendom" og "gennemførelse af byggeprojekter" i Danmarks Statistiks branchegruppering.

RB-Børsen

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs