Næsten hver anden boligkøber shopper bank

43 pct af de bolighandlende henter finansieringstilbud ind fra en anden bank end deres egen, mens 28 pct. finder tilbud fra et andet forsikringsselskab end det, de normalt bruger.
RB-Børsen

Danskere, der skal købe og sælge deres bolig, indhenter alternative tilbud fra banker og forsikringsselskaber. Det viser en aktuel undersøgelse fra den landsdækkende boligportal boligønsker.dk.

Ifølge undersøgelsen indhenter cirka 43 pct af de bolighandlende finansieringstilbud ind fra en anden bank end deres egen, mens 28 pct. finder tilbud fra et andet forsikringsselskab end det, de normalt bruger.

"Det er forbavsende, at danskerne føler sig tættere forbundet med deres forsikringsselskab end med deres bank. Mange har jo haft bestemte banker igennem generationer, hvor banken nærmest er blevet cementeret som en institution i familien," siger Thomas Barfod fra boligønsker.dk.

Finanskrisen spiller ind

Thomas Barfod forklarer boligkøbernes adfærd med finanskrisen.

"Forklaringen er nok dels, at danskerne efter finanskrisens generelt har mindre tiltro til at deres bank giver dem en god deal og dels, at mange med en vis rette tror, at der kan være markante forskelle i renter og gebyrer bankerne imellem. Derudover er der jo en kamp om kunderne lige nu, som folk er bevidste om og kan lukrere på," siger han.

Undersøgelsen er lavet på mere end 5000 brugere af portalen, som alle har været i markedet for at købe eller sælge deres bolig inden for de sidste måneder.

(RB-Børsen)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også