FinansWatch

Landmænd taber 6 mia. på schweizerfranc

Spekulation i schweizerfranc har kostet danske landmænd tab på mindst 6 mia. kr. netto. Samtidig har mange landmænd underskud på driften, og 4.000 lever nu på bankens nåde.

»Hvis I har lyst til at spille, vil jeg anbefale, at I næste gang prøver Landbrugslotteriet,« lød det knastørt fra nationalbankdirektør Nils Bernstein, da han i går var gæstetaler på landbrugets store årlige økonomikongres.

Bemærkningen var møntet på erhvervets omfattende valutaspekulation, og reaktionen var en høflig, men nok lidt anstrengt latter fra de omkring 400 forsamlede landmænd.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs