FinansWatch

Fjordbank Mors vil hente 137 mio. i emission

Fjordbank Mors vil hente et bruttoprovenu på 137,2 mio. kr. i den allerede annoncerede fortegningsemission.

Fjordbank Mors vil hente et bruttoprovenu på 137,2 mio. kr. i den allerede annoncerede fortegningsemission. Det fremgår af prospektet.

Pengene skal komme ind ved at udstede op til 2,5 mio. styk nye aktier til kurs 55.

Det skal "anvendes til at styrke fundamentet for bankens finansielle tilstand, således at der både er et solidt kapitalberedskab til at modstå en eventuel fortsat lavkonjunktur og en mulighed for at kunne forfølge fremtidige markedsmuligheder", skriver banken.

Emissionen giver fortegningsret for Fjordbank Mors' eksisterende aktionærer i forholdet 2:1. Tegningsperioden fløber fra 9. til 22 december.

Bankens største aktionær, Morsø Sparekasse Fonden, med en ejerandel på cirka 65 pct. vil ikke deltage fuldt i emissionen. Fonden har afgivet ubetinget tegningstilsagn om at ville tegne nye aktier for 45 mio. kr. - cirka halvdelen af, hvad ejerandelen skulle tilsige, oplyses det.

Fire øvrige aktionærer i banken har givet ubetingede garantier for i alt 12 mio. kr. Disse fire aktionærers vil dog reducere deres forpligtelse, hvis tegnes nye aktier for 63 mio. kr. og forpligtelsen ophører fuldstændigt, når der tegnes nye aktier for mere end 75 mio. kr.

Garanternes og Morsø Sparekasse Fondens tilsagn og garanti indebærer således, at der vil være en minimumstegning på 57 mio. kr.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs