FinansWatch

Direktør i Danmarks mindste sparekasse: "Tiden er løbet fra os"

Ifølge bankdirektør i Fjaltring-Trans Sparekasse bruger sparekassen mere tid på Finanstilsynets krav end på kunderne. Derfor lukker den.

Direktør Anni Skaaning fra Fjaltring-Trans Sparekasse (t.v.) deler direktør-titlen med Birthe Dueholm (t.h.) | Foto: Dagbladet Holstebro

Som FinansWatch skrev i september, er der nu en bank mindre på det finansielle danmarkskort, fordi vestjyske Fjaltring-Trans Sparekasse er lukket. Mandag var sidste åbningsdag for Fjaltring-Trans Sparekasse sydvest for Lemvig.

Ifølge bankdirektøren bruger banken efterhånden mere tid på at opfylde Finanstilsynets krav end på kunderne og den almindelige sparekassedrift, skriver DR Midt og Vest.

"Hånden på hjertet kan man sige, at tiden er løbet lidt fra den måde, vi driver sparekasse på, hvor kunderne kan få en bankbog, og vi sidder og skriver op i store bøger og efterfølgende bogfører i et lille system. Men det har været godt, og det har kørt siden 1873, og vi er utrolig taknemmelige for, at det har kunnet fortsætte i så lang tid," siger direktør Anni Skaaning fra Fjaltring-Trans Sparekasse, der deler direktør-titlen med Birthe Dueholm, til DR.

Fjaltring-Trans Sparekasse har haft fast åbningstid hver mandag mellem klokken 16 og 18, men en solid økonomi er ikke nok, siger direktøren, der indtil videre har kørt det hele manuelt.

Døende sparekasse er drevet af hjerteblod 

Revisorregninger fik vestjysk sparekasse på jagt efter nyt hjem til kunderne  

Sparekasse lukker: Myndighedskrav får skylden 

Mere fra FinansWatch

Danskerne satte pensionsrekord i coronaår

Den danske pensionsformue steg med 4 pct. i 2020 i forhold til 2019. I alt har danskernes lagt mere end 123 mia. kr. oveni pensionsformuen sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs