Standard & Poor’s ændrer sit ratingsystem

Kreditvurderingsbureauet ændrer sine metoder sidst på året, og det vil blandt andet komme de små banker til gode.

I fjerde kvartal 2011 løfter kreditvurderingsbureauet Standard & Poor’s sløret for kriterierne i et nye verdensomspændende system, som finanssektoren fremover skal vurderes efter. Det fortæller Børsen, der har talt med chefanalytiker i Standard & Poor’s afdeling for European Financial Services, Per Törnqvist.

»Tanken er, at vi laver hele processen mere transparent, så vi bliver bedre til at informere vores kunder om, hvorfor vi vurderer, som vi gør. Det er en proces, vi startede på sidste år, og indtil videre har det sat en masse interessante tanker i gang,« siger chefanalytiker i Standard & Poor’s’ afdeling for European Financial Services, Per Törnqvist, til avisen. Han vil ikke røbe for meget, men fortæller, at han ikke forventer de store forskydninger bankerne i mellem.

Bedre for de små

Dog får de mindre banker en lille fordel i forhold til i dag.

»Den nye metode vil gøre det en smule mindre fordelagtig at være stor og en smule mere fordelagtig at være et lille pengeinstitut,« siger Per Törnqvist, til Børsen.

Meldingen kommer samtidig med, at debatten om kreditbureauernes magt og evner raser herhjemme. Så sent som i går aftes opsagde Realkredit Danmark sit samarbejde med Moody’s, som har stillet krav til, at realkreditselskabet skal polstre sig langt bedre for at bevare sin høje rating.

Realkredit Danmark opsiger samarbejde med Moody's

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også