FinansWatch

78 pensionsmilliarder placeret forkert

En stigende andel af danskernes pensionsmilliarder er placeret på lavrentekonti, og må dermed se afkast og formue trykket af inflationen, skriver dagbladet Børsen.

Danske pensionsopsparere har mere end 78 mia. kr. stående på lavrentekonti, hvor formuen lige så stille bliver ædt op af inflationen i stedet for at vokse. Beløbet svarer til en stigning på 45 pct. alene siden 2007.

Danskerne har over 78 mia. kr. stående på pensionskonti, der giver så dårligt et afkast, at inflationen tærer på formuen. De 78 milliarder er stigning på 45 pct. alene siden 2007, skriver dagbladet Børsen.

Avisen henviser til tal fra Finanstilsynet, der slår fast, at 21 pct. af de midler, som danskerne har sat i banken i stedet for hos pensionsselskaberne, er sat ind som kontanter i stedet for at være placeret i værdipapirer. I 2007 var det tilsvarende tal 15 pct. Den udvikling bekymrer eksperterne:

"Det er sikkert at have pengene til at stå kontant, men det giver ikke noget afkast, så værdien bliver eroderet. Inflationen æder simpelthen værdien af pengene, og derfor vil det være bedre at investere i lavrisikoprodukter, f.eks. sikre obligationer, som trods alt giver et lille afkast,« siger Jan Willers, der er afdelingschef for finansiel research hos Kirstein Finans, til Børsen.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs