FinansWatch

Amerikanske spioner ind i sag om børsfusk

Den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA har kastet sig ind i undersøgelsen af efterårets hackerangreb på Nasdaq. NSA's indtog tyder på at angrebet enten kom fra en stat eller en uhyggeligt kompentent kriminel organisation, siger ekspert.

NSA - The National Security Agency - slutter sig nu til Nasdaq OMX og FBI i kampen for at opklare, hvem der sidste oktober stod bag et angreb på Nasdaq.

Angrebet kan samtidig vise sig at have et langt større omfang end først antaget, skriver Bloomberg.

NSA er USA største elektroniske overvågnings-sikkerhedstjenenste med et budget, der godt nok er hemmeligt, men som flere gange er blevet anslået til at være større end begge de måske mere kendte sikkerhedstjenester FBI og CIA.

Stat eller kriminel organisation

"Det at de bringer NSA ind i undersøgelsen betyder, at de tror, de har at gøre med enten et stats-sponsoreret angreb, eller at det er en ekstraordinært kompetent kriminel organisation, der står bag," siger Joel Brenner, tidligere chef for USA kontraspionage under både Bush og Obama, til Bloomberg.

Og der skal ikke være tvivl om at NSA - der i Europa måske mest er kendt for det kontroversielle overvågningsnetværk Echelon - har vidtrækkende adgang til informationer, der måske kan hjælpe efterforskerne

Milliarder af mails

Sidste sommer skrev The Washington Post i en omfattende afdækning af det evigt voksende amerikanske spionagenetværk, at NSA hver dag opsamler:

"1,7 mia. emails, telefonsamtaler og andre former for kommunikaton og sorterer en brøkdel af dem ind i 70 forskellige databaser."

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs