FinansWatch

Finansrådet: Bankpakker giver 11 mia. kr.

Det har ifølge Finansrådet været en særdeles god forretning for staten at redde banksektoren.

Finanskrisen har ikke kun været negativ for statens indtægter. Faktisk står det offentlige til en indtægt på godt 11 mia. kr. fra bankpakke I og II.

Det viser i hvert fald beregninger foretaget af bankernes brancheorganisation Finansrådet, der som noget nyt har regnet renterne på bankernes lån hos staten med i det endelige regnestykke.

Dyrt i Roskilde

Uden tilskuddet fra renterne, der udgør 6 mia. kr., har staten ellers set sit overskud blive udhulet på det sidste. For kollapset i Eik Bank har kostet yderligere ca. 1,5 mia. kr., ligesom Roskilde Bank har kostet næsten 9 mia. kr. at afvikle.

Der har endda været tal fra Finansiel Stabilitet fremme om, at Roskilde Bank i alt ender med at koste staten 11 mia. kr.

Yderligere tab

Cheføkonom Niels Storm Stenbæk fra Finansrådet, der har regnet på tallene, vil da heller ikke afvise, at der kan komme yderligere tab.

For der findes stadig et beløb, som der endnu ikke er taget højde for. Og det er de astronomiske 365 mia. kr., som staten har bevilget garantitilsagn for til bankerne.

Her kan der stadig forekomme tab.

Læs her, hvordan politikerne vil bruge bankpakke-milliarderne:

Politisk strid om bankpakke-milliarder

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs