FinansWatch

3000 finansstillinger risikerer at ryge til udlandet

Ifølge en ny analyse er 3000 danske finansjob i fare for at forsvinde til udlandet inden for blot to år, skriver Berlingske.

Antallet af job i finanssektoren, der er flyttet til udlandet, er steget kraftigt siden 2012, og meget tyder på, at det vil fortsætte, skriver Berlingske Business.

I hvert fald peger en ny analyse fra Copenhagen Economics for Finansforbundet på, at 3000 danske finansstillinger risikerer at ryge til udlandet inden for blot to år. To faktorer spiller ifølge analysen især ind, og det er manglen på it-specialister og en stigning i den såkaldte lønsumsafgift, som er en særlig skat pålagt finansvirsomheder, og som i disse år stiger. Omvendt betaler selskaberne ikke moms.

Analyseresultaterne bekymrer næstformand i Finansforbundet, Michael Budolfsen:

"Det er specielt bekymrende, fordi mange af vidensjobbene flytter ud. Det er højt ydende og højt skattebetalende arbejdspladser, som Danmark skal leve af i fremtiden. Vi så gerne, at der var en mere bæredygtig udvikling på området, hvor der var en større interesse i at holde finanskompetencerne i landet," siger Michael Budolfsen til avisen.

FA: Lønstigninger kan sende finansjob ud af landet

Mere end halvdelen af finansansatte ser fintech som en trussel

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere