FinansWatch

Spar Nord ser potentiale i samarbejde med nye fintechselskaber

Nye banktjenester fra fintechselskaber kan åbne op for bredere rådgivning til private kunder i fremtiden, skriver Finans. Hos Spar Nord ser man muligheden for samarbejdet med fintechselskaberne som "en revolution."

/ritzau/AP/Shizuo Kambayashi
Foto: /ritzau/AP/Shizuo Kambayashi

Nye finansielle tjenester fra fintechselskaber kan bane vej for langt bredere personlig rådgivning til brugerne i fremtiden, skriver Finans.

Finansielle løsninger fra fintech-selskaber som Tink, Mint samt danske Spiir og Subhub kan tilbyde ydelser som at fortælle, hvor de billigste boliglån kan findes samt at holde øje med det månedlige forbrug i modsætning til banken, der ifølge Finans holder sig til, om der er overtræk på kontoen, eller at kunden kan overveje ekstra pensionsbetaling.

Hos Spar Nord Bank ser man potentiale i at samarbejde med disse selskaber. Banken har investeret i flere fintechvirksomheder, skriver Finans.

"Vi ser muligheden for at samarbejde med de nye fintechselskaber som en revolution for en mellemstor bank som vores. Vi vil kunne tilbyde kunderne bedre produkter og tilpassede løsninger," siger Ole Madsen, direktør for kommunikation og forretningsudvikling i Spar Nord, til Finans.

De nye finansielle tjenester skal godkendes af Finanstilsynet.

Forsinkede EU-regler kan bremse dansk udvikling af nye finanstjenester

Investorer sætter millioner i dansk aktieplatform

Fintech-virksomheder lykkes efter leg i britisk "sandkasse"

Forsiden lige nu

Mangeårig Alka-topchef smutter til rival: Undrer sig over Tryg-salg

Fagbevægelsens salg af Alka til Tryg får tidligere topchef til at skifte arbejdsplads efter knap 30 år. De gamle ejere sprang pludselig af toget, og det undrer mig, siger han i et interview med FinansWatch om det nye job og karrieren, der strækker sig fra et lille advokatkontor i København til en uendelig horisont i Grønland.

Overflod af kapital skal give Møns-direktør frihed

Når Møns Bank nu laver en markant kapitaludvidelse, er det for at få mere frihed til at udvikle forretningen og vokse i skyggen af kommende kapitalkrav, fortæller direktøren. Han medgiver, at banken lige nu har rigelig kapital, men det er lettere at få kapital, når man ikke har et akut behov, end når man virkelig mangler.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere