FinansWatch

Nykredit-aktionær så gerne børsnotering

Industriens Fond, som ejer en mindre andel af Nykredit, så helst, at realkreditkæmpen bliver børsnoteret. Det skriver Børsen.

Sten Scheibye, formand for Industriens Fond

Det ville være bedst, at Nykredit følger den oprindelige plan og bliver børsnoteret, siger den næststørste aktionær i Nykredit, Industriens Fond, til Børsen.

Industriens Fond ejer 4,7 pct. af Nykredit-koncernen, men hovedejeren Forenet Kredit sidder på knap 90 pct. af selskabet og har derfor det sidste ord.

"Vi foretrækker en børsnotering. Det er den eneste måde, man kan fastlægge markedsprisen på," siger Sten Scheibye, formand for Industriens Fond, til Børsen.

Nykredit offentliggør regnskab for tredje kvartal tirsdag morgen, og her forventes det ifølge Børsen, at selskabet melder nærmere ud om de fremtidige planer.

Erhvervsmediet Insidebusiness erfarede dog mandag, at børsnoteringen helt er faldet til jorden, fordi topledelsen i Nykredit bakker op om, at en række danske pensionskasser i stedet køber sig ind i selskabet.

Mere fra FinansWatch

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs