FinansWatch

Nykredit-aktionær så gerne børsnotering

Industriens Fond, som ejer en mindre andel af Nykredit, så helst, at realkreditkæmpen bliver børsnoteret. Det skriver Børsen.

Sten Scheibye, afgående bestyrelsesformand i Novo Nordisk
Sten Scheibye, formand for Industriens Fond

Det ville være bedst, at Nykredit følger den oprindelige plan og bliver børsnoteret, siger den næststørste aktionær i Nykredit, Industriens Fond, til Børsen.

Industriens Fond ejer 4,7 pct. af Nykredit-koncernen, men hovedejeren Forenet Kredit sidder på knap 90 pct. af selskabet og har derfor det sidste ord.

"Vi foretrækker en børsnotering. Det er den eneste måde, man kan fastlægge markedsprisen på," siger Sten Scheibye, formand for Industriens Fond, til Børsen.

Nykredit offentliggør regnskab for tredje kvartal tirsdag morgen, og her forventes det ifølge Børsen, at selskabet melder nærmere ud om de fremtidige planer.

Erhvervsmediet Insidebusiness erfarede dog mandag, at børsnoteringen helt er faldet til jorden, fordi topledelsen i Nykredit bakker op om, at en række danske pensionskasser i stedet køber sig ind i selskabet.

Forsiden lige nu

Aabenraa-bank tæt på fordobling af bundlinjen i 2017

Sønderjyske Kreditbanken kommer solidt ud af 2017 godt hjulpet på vej af en svagt stigende toplinje, lavere nedskrivninger og øgede kursreguleringer. Når det gælder 2018, er forventningerne dog mere afdæmpede (Opdateret).

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere