FinansWatch

ECB og Fed vil på sigt regulere kryptovaluta

Kryptovaluta kommer under regulering i USA og Europa, lyder det fra de to områders centralbanker.

Jerome Powell, formand for den amerikanske centralbank, ser stort behov for regulering af kryptovaluta. | Foto: Kevin Lamarque/REUTERS / X00157

ECB og Fed vil på sigt regulere kryptovaluta

Den amerikanske centralbank, Federal Reserves, formand, Jerome Powell, mener at decentraliserede valutaer som bitcoin og ethereum vil blive mere og mere indblandet i almindelig bankaktivitet. Der er ikke store interaktioner mellem krypto-økosystemer og traditionelle banksystemer endnu, men på sigt vil Federal Reserve forsøge at regulerer decentraliserede valuta.

”Der er virkelig brug for mere ordentlig regulering, så når decentraliseret valuta bliver større og begynder at påvirke almindelige forbrugere, så skal den rigtige regulering være der,” sagde Jerome Powell tirsdag hos Banque de France.

Powell understregede endvidere, at Federal Reserve ikke har tænkt sig at gøre noget ved det i den kommende fremtid.

Den Europæiske Centralbanks (ECB) Francois Villeroy De Galhau sagde også tirsdag, at det nylige fald i kryptovaluta ikke bør betyde, at ECB ikke skal regulere dem.

ECB’s formand Christine Lagarde fulgte op og tilføjede, at det er vigtigt at holde fokus på, da digitale betalingsmuligheder får en større og større rolle.

Kursen falder på stor kryptovaluta i kølvandet på succesfuld omkalfatring

Kryptovaluta sænker energiforbrug med 99 pct.

Investeringer i krypto holder niveau trods nedgang i kapitalmarked

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs