FinansWatch

45-årig mand tilstår grov hvidvask

En mand har onsdag tilstået at have hvidvasket penge i stor sag om skattesvindel og hvidvask.

Byretten i København har kendt mand skyldig i hvidvask af ca. 130 mio. kr. | Foto: Anthon Unger

En 45-årig mand har onsdag tilstået hvidvask af særlig grov beskaffenhed i Københavns Byret. Manden er sigtet for hvidvask for omkring 130 millioner kroner.

Manden blev varetægtsfængslet den 8. december sidste år efter en større politikation på Sjælland. Her blev tre andre mænd også anholdt.

Den 45-årige var mellemmand mellem danske virksomheder og såkaldte Hawala-agenter, der modtager og videregiver penge til brugerne. Manden kunne på den måde få kontanter ud til sine virksomhederne.

Kunderne overførte penge til en Hawala-agent i udlandet, manden fik herefter pengene i kontanter af en dansk Hawala-agent, og han gav dem herefter til sine kunder.

Han fik selv omkring to procent af overførslen hver gang, fortæller han ved retsmødet. Pengene blev typisk udbetalt i euro.

Den 45-årige ville ikke fortælle, hvem Hawala-agenterne er.

I flere forskellige selskaber var der blevet udstedt fiktive fakturaer for næsten 350 millioner kroner, lød den oprindelige vurdering fra Københavns Politi, som har samarbejdet med Skattestyrelsen og andre myndigheder.

Sigtelsen drejede sig om, at der på den måde var begået skattesvindel for 164 millioner kroner og momssvig for næsten 70 millioner kroner. Desuden var der også sket hvidvask.

Denne sag har fået navnet ”Operation Ozark” af politiet og indgår i et sagskompleks, der har fået navnet ”Operation Outpay”, hvor der tidligere er givet domme på fængsel i seks år.

Grov sag om hvidvask er klar til afgørelse i retten

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs