FinansWatch

ECB-medlem anbefaler øget regulering af kryptovalutaer i år

Fransk centralbankchef og medlem af den Europæiske Centralbank vil have reguleret kryptovaluta - allerede i år. Centralbankchef har ikke meget tillid til aktivklassen.

ECB-medlem og fransk centralbankchef, Francois Villeroy de Galhau, har talt om kryptovaluta ved Davos. | Foto: Sarah Meyssonnier/REUTERS / X07453

ECB-rådsmedlemmet Francois Villeroy de Galhau kritiserer kryptovalutaer for at udgjort en illusion for investorer, der har håbet på et højt og risikofrit afkast.

Det siger den franske centralbankdirektør ved World Economic Forum i Davos ifølge Bloomberg News.

”Der er investorerne verden over inklusive mange unge mennesker, der har tabt meget de seneste måneder.”

”Ærligt talt var det en illusion, at du kan have høje afkast med lav risiko,” lyder det.

Francois Villeroy de Galhau opfordrer derfor til, at man i EU hurtigt øger reguleringen af kryptoaktiver - i løbet af 2022 - uden helt at forbyde dem, da det vil hæmme innovationen, fremgår det.

Flere finansrepræsentanter fra G7 har opfordret til, at kryptoaktiver og såkaldte ”stablecoins” bliver reguleret ligesom andre aktiver.

Den holdning har ECB-chef, Christine Lagarde, tilsluttet sig. Ifølge centralbankchefen er kryptovalutaer ”intet værd”, skriver Bloomberg News.

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs