FinansWatch

Flertal tegner sig for statsgaranti på dele af boliglån i landdistrikter

Meget tyder på, at boligkøbere fremover kan få stillet en statsgaranti for en del af deres lån, når de køber bolig i Danmarks landdistrikter. Ideen er i hvert fald faldet på frugtbar jord hos et flertal i Folketinget.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) præsenterede tankerne om statsgaranti på dele af lånet ved boligkøb i landdistrikter i efteråret 2020. | Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Et flertal i Folketinget synes, det er en god ide at indføre en statsgaranti, som kan dække en del af lånet, når en bolig i landdistrikterne får ny ejer. Det fremgår af en betænkning fra Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer, som behandler et lovforslag om emnet.

De partier, der støtter forslaget, er Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Dansk Folkeparti og løsgængeren Bent Bøgsted. Samlet tegner de sig for 102 af Folketingets 179 pladser og udgør dermed et flertal.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Cheføkonom: Nuancerne er svære at indfange under en konverteringsgalop

Når renterne ræser op, som vi særligt så i foråret, åbner det op for en række konverteringsmuligheder for danske boligejere, men det kan være en udfordring at rådgive og ramme kunderne korrekt, lyder det fra cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig. Han efterlyser flere nuancer i debatten om konverteringer

Tidligere cheføkonom i Finanstilsynet regner på ESG-risiko i oliebyen Abu Dhabi

Et skifte fra lave Laksegade og Danske Bank til de tårnhøje kontorbygninger i skoldhede Abu Dhabi har ikke bare geografisk været et stort skifte for Niels Storm Stenbæk. I det olierige område spiller han med, når de stadig unge finansnationer skal forsøge at integrere arbejdet med ESG og møde konkurrencen fra verden omkring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs