FinansWatch

Lønmodtagernes Garantifond fylder et halvt århundrede

Den garantifond, som udbetaler penge til lønmodtagere, når virksomheder går konkurs, blev fredag etableret for 50 år siden. Den har fulgt danskerne op og ned af konjunkturer, og fonden er nu i gang med at øge digitaliseringen.

Anne Kristine Axelsson, der er koncerndirektør for Pension & Erhvervssikring hos ATP, har også ansvaret for Lønmodtagernes Garantifond. | Foto: Jens Dresling

For 50 år siden blev det muligt for danske lønmodtagere at modtage en kompensation for deres løn, hvis den virksomhed, de arbejdede for, gik konkurs. Navnet på fonden blev Lønmodtagernes Garantifond, og den har 50 års fødselsdag fredag.

”Garantifonden har vist sit værd igennem de 50 år, hvor den i den grad har været et sikkerhedsnet under rigtig mange lønmodtagere,” siger Anne Kristine Axelsson, der er koncerndirektør for Pension & Erhvervssikring hos ATP, som har Lønmodtagernes Garantifond under sin paraply.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs