FinansWatch

Feds Brainard: Obligationskøb i nogen tid endnu

Den amerikanske centralbank vil formentlig fortsætte sine store obligationskøb i et stykke tid endnu, lyder det fra et bestyrelsesmedlem.

The Federal Reserve er den amerikanske centralbank. Foto: CHRIS WATTIE/REUTERS / X90141

Lael Brainard, medlem af bestyrelsen i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), regner med, at banken vil fortsætte med sine obligationsopkøb i markedet i nogen tid endnu.

"Økonomien er langt fra vores mål i forhold til beskæftigelsen og inflationen, og selv med optimistiske udsigter vil det tage tid at nå yderligere betydeligt fremskridt," sagde Lael Brainard onsdag i en virtuel tale, ifølge Bloomberg News.

"Taget min basislinje for udsigterne i betragtning regner jeg med, at det nuværende niveau for opkøbene fortsat vil være passende i nogen tid endnu."

Federal reserve har siden sidste marts købt obligationer for mere end 3000 mia. dollar, og centralbanken lovede i forbindelse med sidste rentemøde i december, at det nuværende niveau på 120 mia. dollar om måneden ville fortsætte.

På rentemødet i december blev centralbankens chefgruppe desuden enig om, at opkøbene ikke skal reduceres, før der er konstateret "betydelige yderligere fremskridt" i forhold til bankens mål om fuld beskæftigelse og en inflation på 2,0 pct. om året, fremgik det tidligere i januar af referatet af mødet.

Men det kan også gå den anden vej.

"Vi har indikeret i vores kommunikation, at selvfølgelig står vi parate til at øge beløbene, hvis vi bedømmer, det er påkrævet," fastslog Brainard også.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere