FinansWatch

Flere tilsynspåbud på realkredittens miniput

Landets mindste realkreditinstitut har fået en række påbud med på vejen fra Finanstilsynet.

Finanstilsynet har været på inspektion hos LR Realkredit, som er landets mindste realkreditinstitut.

"Finanstilsynet fandt anledning til at give en række påbud til LR. Instituttet har mangler særligt i forhold til efterlevelse af ledelsesregler, hvilket kan påføre instituttet både kredit-, markeds- og operationelle risici. På ledelsesområdet gav Finanstilsynet bl.a. påbud om, at der skal udarbejdes en funktionsbeskrivelse for den risikoansvarlige og foretages en egentlig selvbærende risikorapportering til bestyrelsen," skriver tilsynet.

LR Realkredit giver lån til almennyttige boliger og uddannelsesinstitutioner og går typisk med i byggerier, hvor der er helt eller delvis statsgaranti bag. Det sænker risikoen betragteligt.

På fondsområdet var der ikke taget stilling til den maksimale modpartsrisiko på enkelte modparter, og instrukserne til de eksterne forvaltere var ikke fuldt opdaterede, mener tilsynet.

"På kreditområdet fandt Finanstilsynet, at instituttet i sine forretningsgange anvender regnskabsbetegnelsen Objektiv Indikation for Værdiforringelse (OIV) på en måde, så der er risiko for, at instituttet ved OIV ikke får foretaget den nødvendige individuelle beregning af nedskrivningsbehovet, men alene en solvensreservation. LR har desuden ikke en risikobaseret metode til løbende vurdering af låntagernes bonitet. Der blev givet påbud om at rette op på herpå," skriver tilsynet.

 

 

 

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere