FinansWatch

RD løftet af bidragsindtægter og lavere nedskrivninger

Danske Banks realkreditinstitut, Realkredit Danmark, øgede i 2014 nettoresultatet til 3056 mio. kr. mod 2612 mio. kr. året før, svarende til en fremgang på 17 pct. Resultatet var positivt påvirket af lavere nedskrivninger på udlån og stigende bidragsindtægter, skriver realkreditinstituttet i en pressemeddelelse.

"Resultatet for 2014 er tilfredsstillende. Øget aktivitet på bolig- og ejendomsmarkedet og en styrkelse af vores markedsposition har medvirket til en forbedring af resultatet. Derudover er det glædeligt, at nedskrivningerne er faldet markant. De lavere renter på realkreditlån kombineret med moderat økonomisk vækst har bidraget positivt til vores kunders økonomi," siger RD's administrerende direktør Carsten Nøddebo i forbindelse med regnskabet.

Selskabets bidragsindtægter steg i 2014 til 5704 mio. kr. fra 5491 mio. kr., svarende til en fremgang på 213 mio. kr. som ifølge instituttet primært er drevet af en stigende udlånsportefølje. Realkreditudlånet til dagsværdi steg i 2014 med 14 mia. kr. til 745 mia. kr.

Nedskrivninger på udlån er samtidig faldet til 1171 mio. kr. fra 1471 mio. kr. i 2013. En generel bedring af de økonomiske forhold i Danmark har medvirket til reducerede nedskrivninger i 2014, skriver RD i regnskabet.

I 2015 venter realkreditinstituttet et bedre resultat i 2014, hvilket bygger på en forventning om fortsat faldende nedskrivninger, mens der ventes en stabil udvikling i indtægterne på grund af en begrænset vækst i udlånsporteføljen

Mere fra FinansWatch

Nets vil sælge MitID og NemID

Nets vil være europamester i betalinger, og det betyder, at man vil sælge et andet forretningsområde: Det der står for driften af MitID og NemID. Betalingsvirksomheden er ved at afsøge markedet for en potentiel køber. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs