FinansWatch

Nordea Kredit varsler nyt afdragsfrit lån

Nordea Kredit er klar med et 30-årigt lån uden afdrag med en rente på 2,5 pct. Særligt boligejere, der i dag har fastforrentede lån uden afdrag med en rente på 4 pct. eller derover, ventes at fatte interesse for det nye lån, lyder det fra Nordea Kredit.

"I det tilfælde vil der være god mulighed for at konvertere ned i rente. Desuden forventer vi, at lånet vil blive efterspurgt af nye boligkøbere, som ønsker et lån uden afdrag, men med en fast rente," siger chefanalytiker Lise Nytoft Bergmann i meddelelsen.

Nordea Kredit har foretaget et regneeksempel, der viser, at en boligejer med et 4 pct.-lån uden afdrag kan spare 720 kr. i månedlig ydelse efter skat, hvis de konverterer til det nye lån. Ulempen er dog, at restgældenden vil stige med 60.000 kr.

"I det værst tænkelige tilfælde, dvs. hvor de lange renter fortsætter med at falde, vil det tage cirka 6,5 år, før boligejeren er bedre tjent med sit nye 2,5 pct.-lån end med sit nuværende 4 pct.-lån," fortæller chefanalytikeren.

Usikker gevinst

Hun påpeger dog, at man med den nuværende rente, vil være bedre tjent med det nye lån i løbet af tre år. Hvis renten til gengæld stiger, er der dog stort set gevinst med det samme i forhold til et lån med 4 pct. rente, siger hun.

"Gevinsten ved at konvertere vil afhænge af flere faktorer. Generelt kan man dog sige, at jo højere optagelseskurs, jo kortere tid til næste opsigelsesfrist, jo større rentestigning i de kommende år og jo større lån - jo større vil konverteringsgevinsten også blive," siger Lise Nytoft Bergmann.

Nordea Kredit har udstedt fastforrentede lån uden afdrag med en restløbetid på minimum 20 år og en kuponrente på 4 pct. eller derover for 19,3 mia. kr. Heraf udgør udlån til de private boligejere 18,2 mia. kr.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs