FinansWatch

Finanstilsynet præciserer reglerne om populært pensionistlån

Til efteråret kommer en ny bekendtgørelse om God Skik. Her præciseres, at pensionister kun må tage et nedsparingslån, hvis friværdien er høj.

Der er ikke megen hjælp at hente i Finanstilsynet for de pensionister, der ikke kan få rullet deres afdragsfrie lån på grund af teknisk insolvens efter de kraftige prisfald efter 2007.

»Udgangspunktet i God Skik-bekendtgørelsen er, at hvis man har lav indtægt, må man ikke få et lån med afdragsfrihed. Det gælder alle, også pensionister, og det gælder så meget desto mere, hvis man også har en lav friværdi,« konstaterer Annette Bjaaland Andersen, der er kontorchef og står i spidsen for Finanstilsynets Kontor for Forbrugerspørgsmål.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs