FinansWatch

Regnskab: BRF forrenter kapitalen med 3 pct.

Indtjeningen i BRF Kredit er ikke prangende, men det er den bedste, koncernen har leveret i fem år.

Jyske Bank har købt en realkreditforretning, som langt fra leverer en attråværdig egenkapitalforrentning. Men BRF Kredit er i bedre form end længe, viser årsregnskabet.

BRF Kredit kom igennem 2013 med en mærkbar stigning i basisindtægterne, der primært stammer fra bidragssatserne som realkreditlånerne betaler. BRF bogførte indtægter for 1,79 mia. kr. mod 1,58 mia. kr.

Driftsomkostningerne stiger fra 910 mio. kr. til 949 mio. kr. I 2013 har BRF blandt andet lanceret sit mobile salgskorps, der har krævet ekstra investeringer. De mobile rådgivere fastholdes efter fusionen.

Nedskrivningerne beløber sig til 505 mio. kr., hvilket er det højeste niveau i fire år.

Det giver en basisindtjening på 85 mio. kr. Det skyldes blandt andet en stigning på 100 mio. kr. i udgifter til seniorgæld. Det er muligt, at kapitalmarkederne vil se anderledes på prisen, når BRF får Jyske Bank i ryggen.

Beholdningsindtjeningen er 328 mio. kr. mod 421 mio. kr. i 2012.

Investeringsresultatet trækker altså en slunken basisindtjening op, så resultatet efter skat lander på 302 mio. kr. Det forrenter den 10 mia. kr. store egenkapital med 3 pct.

Jyske Bank forrenter til sammenligning sin egenkapital med 14,7 pct.

BRF Kredit har øget sit udlån i 2013. Det er gået fra 207,6 mia. kr. til 209 mia. kr., svarende til en fremgang på 0,7 pct.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs