FinansWatch

Ny flekslov dropper F5-redning

Finanssektoren får en del af deres ønske opfyldt med Erhvervsministeriets nye forslag til lov om flekslånsredninger. Flekslån længere end tre år bliver ikke omfattet af renteloftet.

Regeringens redningsplan for flekslånene er nu tilpasset, så de stigende populære F5-lån ikke er omfattet af rentegarantien.

Ifølge det ny lovforslag skal der i tilfælde af rentestigninger på mere end 5 procentpoint kun ske en tvangsforlængelse af obligationer med en løbetid på op til 37 måneder. De længere flekslån som F5 og F10 bliver altså ikke omfattet af lovforslaget.

"Lovforslaget vil som nævnt give låntagere, der finansierer deres lån med obligationer med løbetid op til 37 måneder, en lånesikring i form af, at der indføres et loft for, hvor meget den effektive rente kan stige inden for et år. Låntagerne vil også nyde godt af, at realkreditsystemet bliver mere sikkert, ligesom forslaget bidrager til at fastholde en fleksibilitet i institutternes produktudvalg til gavn for låntagerne," skriver Henrik Sass Larsen i forslaget.

Dermed kan institutterne fortsat tilbyde de populære F5'ere uden at skulle frygte massive prisstigninger, som følge af usikkerheden omkring risikoen for tvangsforlængelse af disse lån.

Finanssektoren: Nej tak til F3 og F5-redning

Realkreditten vil af med renteloft i ny flekslov

Maj Invest advarer mod F1-indgrebet

Lovforslag om flekslån ventes torsdag 

 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs