FinansWatch

Klumme: Hvem rådgiver realkreditten, når de anbefaler fastforrentede lån?

Ny klummeskribent på FinansWatch, Per Hansen fra Nordnet, går kritisk til realkreditsektoren, som i disse år forsøger at rådgive kunderne tilbage i det fastforrentede miljø. Men er det nu også det smarteste for kunderne?

"Lad os ikke håbe det går som i eventyret om ”Peter og ulven”; at dem som har ventet på den store konverteringsgevinst har solgt huset eller lagt deres lån om, når først ulven kommer. Det vil næsten ikke være til at bære".

Sådan slutter Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet, sin første klumme af på FinansWatch, hvor han tager fat i en af tidens store trends i den finansielle sektor, nærmere bestemt hos realkreditinstitutterne, at kunder skal vende ryggen til afdragsfriheden og de korte flekslån, og i stedet binde an med de fastforrentede lange lån.

Per Hansen understreger, at flekslån bestemt ikke er for alle, men når han finder sin regnemaskine frem, og han kobler den med sin viden omkring national- og international økonomi, så er der ikke nødvendigvis altid den store rationalitet at finde, når realkreditinstitutterne forsøger at få deres kunder over i de lange, fastforrentede lån.

"De fastforrentede låntagere, som håber på en konverteringsgevinst, har de seneste år kigget endog meget langt efter netop gevinsten. Sådan må det nødvendigvis være, når renterne bare falder og falder for sidenhen, som tilfældet er for nærværende, at lægge sig til rette på et yderst lavt niveau. På samme måde som den der gemmer til natten, gemmer til katten, kan man sige at boligejere med konverteringsambitioner indtil videre forgæves har ventet på ”Godot” i deres søgen efter gevinsterne," skriver Per Hansen i sin klumme.

Læs hele klummen her.

 

Tidligere aktiestrateg hos Jyske ny klummeskribent på FinansWatch

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere