FinansWatch

Realkreditinstitutter venter begrænset effekt af regeringens statsgaranterede håndsrækning til landområder

Om godt to uger kan boligkøbere i landets yderområder lægge billet ind på en statsgaranti for at få finansieringen af boligen i land. Men landets realkreditinstitutter regner ikke med, at ordningen vil vinde stor udbredelse.

Med den nye statsgaranti-ordning er det regeringens ambition, at det bliver lettere at købe og sælge boliger i Danmarks landdistrikter. | Foto: Norde Ernst Van/Ritzau Scanpix

Fra 1. juli kan der stilles en statsgaranti for en del af lånet, når en bolig i landets yderdistrikter får ny ejer. Men landets realkreditinstitutter forventer ikke, at ordningen vil blive brugt vildt og voldsomt.

”Det må tiden vise. Men vores eget bud er, at det nok ikke kommer til at ændre det helt store. Institutterne har over en bred kam den oplevelse, at de yder lån til kreditværdige kunder i hele landet. Det gør vi stadigvæk. Derfor er der ikke mange kunder, der vil falde ind under den her ordning,” siger Carsten Tirsbæk Madsen, adm. direktør for Jyske Realkredit.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs